Fusie, overname of een stichting opzetten?  In veel gevallen zult u eerst een bezoek moeten brengen aan de notaris voor de oprichtingsakte. Bij het oprichten van een stichting of een vereniging is notariële bijstand vereist. De stichting is een rechtspersoon met een ideële doelstelling en zonder winstoogmerk. Voor veel goede doelen is de stichting de rechtspersoon bij uitstek. Stichtingen worden ook veel gebruikt in de zorg, onderwijs, of om ideeën onder te brengen. De inrichting van de statuten is dan ook maatwerk.Reden genoeg voor een goed informerend gesprek met uw notaris.

 

Samenwerkingsvormen die geen rechtspersoonlijkheid kennen zijn de maatschap, de vennootschap onder firma en de commanditaire vennootschap. Bij de advisering over een keuze tussen deze vormen en het opstellen van de overeenkomsten kan de notaris een belangrijke rol spelen, vooral daar waar het betreft specifieke afspraken tussen vennoten; denk aan winstverdeling; arbeidsongeschiktheid; overlijden; overname; toetreding van een nieuwe vennoot etc. De notaris is daarnaast betrokken bij het ontstaan van een rechtspersoon (BV, NV, Coöperatie, Onderlinge Waarborgmaatschappij en de Stichting Administratiekantoor). Hij zal naast het vaststellen van de statuten, in de oprichtingsfase de ondernemer begeleiden en adviseren. Veelal zal hij met uw accountant of belastingadviseur sparren omtrent de keuze van de juiste structuur. Met hem/haar kunt u van gedachten wisselen over zaken zoals BTW en bestuurdersaansprakelijkheid.

 

Juist omdat de tarieven van de notaris niet wettelijk zijn vastgelegd, kunnen de tarieven per notaris erg verschillen. Het is daarom zinvol om niet enkel prijzen te vergelijken maar ook geheel vrijblijvend offertes aan te vragen bij de verschillende notariskantoren in uw eigen regio.

 

Via 123offerte-aanvragen.nl heeft u de mogelijkheid om simpel en snel offertes aan te vragen voor de diensten van een notaris. Het enige wat u hoeft te doen is een simpel formulier invullen. Daar geeft u precies aan wat uw wensen en verwachtingen zijn ten aanzien van de notaris, de gewenste akte en u verstuurt het formulier. Daarna ontvangt u van diverse notariskantoren in uw regio kwalitatief goed onderbouwde offertes omtrent uw aanvraag. Het maken van een goede keuze op basis van prijs en kwaliteit is dan een stuk eenvoudiger. 

 

Heeft u een ander soort bedrijf nodig of een specifieke offerteaanvraag bekijk dan het bedrijven en klussen overzicht

De notaris doet meer dan u denkt, ook bij de oprichting van een onderneming, stichting of vereniging. Vraag daarom vandaag nog uw offerte aan.