Een sectionaaldeur is een garagedeur die uit horizontaal scharnierende delen bestaat. In tegenstelling tot roldeuren, worden deze lamellen via rails langs het plafond geschoven wanneer de sectionaaldeur wordt geopend. Doordat de scharnierende delen niet op een rol boven de dagmaat hoeven te passen, kunnen ze dikker zijn en hebben ze een betere isolerende waarde. Dat maakt dit type deur uitstekend geschikt voor zowel woningen als bedrijfsruimten. Een sectionaaldeur kan optioneel worden uitgevoerd met een ingebouwde loopdeur.


Een openslaande garagedeur wordt in de meeste gevallen toegepast als de garage niet meer gebruikt wordt waarvoor deze eigenlijk ontworpen is namenlijk het stallen van de auto. Een openslaande garagedeur bestaat uit twee vleugels die beide geopend kunnen worden. In de meeste gevallen wordt alleen de actieve deur gebruikt, deze noemt men ook wel de loopdeur. Groot voordeel bij de openslaande garagedeur is de doorloopbreedte van de loopdeur, de loopdeur is immers de helft van de garagedeur. Bij een garagedeur van 2400mm breed is de doorloopbreedte minimaal 1000mm. In combinatie met een extra lage drempel van 20mm is het heel eenvoudig om bijvoorbeeld de kliko bak naar binnen te rijden.

 

Via 123offerte-aanvragen.nl heeft u de mogelijkheid om simpel en snel offertes aan te vragen voor deskundig advies en aanschaf van een sectionaaldeur.  Het enige wat u hoeft te doen is een simpel formulier invullen. Daar geeft u precies aan wat uw wensen zijn ten aanzien van een mogelijke sectionaaldeur en u verstuurt het formulier. Daarna ontvangt u van diverse leveranciers in uw regio kwalitatief goed onderbouwde offertes omtrent uw aanvraag. Het maken van een goede keuze op basis van prijs en kwaliteit is dan een stuk eenvoudiger.

 

Heeft u een ander soort bedrijf nodig of een specifieke offerteaanvraag bekijk dan het bedrijven en klussen overzicht

 

Overweegt u om een se ctionaaldeur aan te schaffen? Vraag hier offerte aan voor concurrerende aanbiedingen