Riet als dakbedekking is al eeuwen oud. Maar als gevolg van het beschikbaar komen van nieuwe technieken en materialen is het rietdak nog steeds in ontwikkeling. Regelgeving van de overheid heeft ook op de constructie een duidelijke invloed. Principieel zijn er twee verschillende constructies: 


  • De traditionele open constructie, hier wordt het riet op latten gebonden; 
  • De gesloten constructie (het schroefdak), hier wordt het riet geschroefd op een gesloten onderconstructie. 

50 jaar geleden werd er bijna geen onderhoud gepleegd aan rieten daken op het gebied van alg en mos bestrijding. Alg en mos op een rieten dak schenen geen nadelige effecten te veroorzaken m.b.t. de levensduur van het dak (tussen 35 en 65 jaar voor een "normaal" pand). Dit lijkt de laatste jaren te veranderen. Het blijkt nu zo te zijn dat met name algontwikkeling, zeker wanneer algen een gesloten laag vormen, wel een zeer negatieve invloed op de levensduur van het dak heeft. Een investering in preventief onderhoud zal zich dik terugbetalen in de vorm van een levensduurverlenging van het rieten dak.

Voor beide types van een rieten dak is het lonend om te investeren in het goed onderhouden ervan. Hiervoor is echter wel een ervaren vakman noodzakelijk. Met name het voorkomen van lekkages aan uw dak is een van de voornaamste redenen om deze vakman in te schakelen. Via 123offerte-aanvragen.nl heeft u de mogelijkheid om simpel en snel offertes aan te vragen voor een deskundige aanleg en onderhoud van uw rieten dak. Het enige wat u hoeft te doen is een simpel formulier invullen. Daar geeft u precies aan wat ik verwacht van de ervaren dakdekker voor uw rieten dak en u verstuurt het formulier. Daarna ontvangt u van diverse bedrijven in uw regio kwalitatief goed onderbouwde offertes omtrent uw aanvraag. Het maken van een goede keuze op basis van prijs en kwaliteit is dan een stuk eenvoudiger.

 

Heeft u een ander soort bedrijf nodig of een specifieke offerteaanvraag bekijk dan het bedrijven en klussen overzicht

Uw rieten dak onderhouden of een nieuw rieten dak aanschaffen? Vraag hier een passende offerte.