De notaris. In veel gevallen denkt u pas aan een notaris indien u een woning koopt. Voor het opmaken van de koopakte bijvoorbeeld. Maar een notaris doet meer. Denk bijvoorbeeld aan het opmaken van een echtscheidingsakte, een samenlevingscontract of een testament. Daarnaast is de notaris vaak ook inzetbaar als testament-executeur. Zeker in zaken die te maken hebben met het personen- en familierecht is de inzetbaarheid van een notaris essentieel.

 

Een testament bijvoorbeeld is alleen maar rechtsgeldig als deze als notariële akte is opgemaakt en dus door de notaris is getekend. Een samenlevingscontract hoeft niet verplicht in de vorm van een notariële akte te worden opgemaakt. Het is wel noodzakelijk een samenlevingscontract als notariële akte op te maken om gebruik te kunnen maken van fiscale voordelen die de samenlevingsovereenkomst je biedt. Een voorbeeld van zo'n fiscaal voordeel is bijvoorbeeld de partnervrijstelling voor de erfbelasting van ruim 630.000 euro, waarin je samenlevingscontract voorziet. Je samenlevingscontract wordt dan ook, net als je testament, als een notariële akte opgemaakt.

 

Juist omdat de tarieven van de notaris niet wettelijk zijn vastgelegd, kunnen de tarieven per notaris erg verschillen. Het is daarom zinvol om niet enkel prijzen te vergelijken maar ook geheel vrijblijvend offertes aan te vragen bij de verschillende notariskantoren in uw eigen regio.

 

Via 123offerte-aanvragen.nl heeft u de mogelijkheid om simpel en snel offertes aan te vragen voor de diensten van een notaris. Het enige wat u hoeft te doen is een simpel formulier invullen. Daar geeft u precies aan wat uw wensen en verwachtingen zijn ten aanzien van de notaris, de gewenste akte en u verstuurt het formulier. Daarna ontvangt u van diverse notariskantoren in uw regio kwalitatief goed onderbouwde offertes omtrent uw aanvraag. Het maken van een goede keuze op basis van prijs en kwaliteit is dan een stuk eenvoudiger. 

 

Heeft u een ander soort bedrijf nodig of een specifieke offerteaanvraag bekijk dan het bedrijven en klussen overzicht

Een notariƫle akte nodig voor familiezaken? Een goede notaris is onmisbaar. Vraag vandaag nog uw offerte aan.