Vlakglas, zoals enkelglas ook wel genoemd wordt werd voorheen gebruikt in de standaard beglazing van gebouwen en woonhuizen. Tegenwoordig wordt enkelglas alleen nog gebruikt in de binnenruimtes zoals het glas boven de binnendeur in verband met de beperkte isolatiewaarde.


Enkelglas kan echter wel bewerkt worden. Zo is het mogelijk om het enkelglas te stralen, verlijmen, uitsparingen voor contactdozente maken en boren. Ook wordt enkelglas gebruikt om gehard glas te maken.


Gehard glas is enkelglas ofwel floatglas dat extra thermisch is behandeld. Het floatglas wordt eerst verhit bij meer dan 600°C en vervolgens bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid snel afgekoeld.


Hierdoor krijgt het glas zijn speciale eigenschappen. Het glas wordt 8 maal sterker dan gewoon glas. Bij breuk valt gehard glas in kleine veilige korrels uiteen die geen ernstig letsel veroorzaken. Voorbeelden van toepassing met thermisch gehard veiligheidsglas zijn bijvoorbeeld; douchecabine-deuren, bushokjes, hardglazen deuren, etc. Het voordeel van thermisch gehard veiligheidsglas is dat het ook bestand is tegen grotere temperatuurverschillen dan “gewoon” floatglas.


Via 123offerte-aanvragen.nl heeft u de mogelijkheid om simpel en snel offertes aan te vragen voor deskundige plaatsing van enkelglas door een erkende glaszetter. Het enige wat u hoeft te doen is een simpel formulier invullen. Daar geeft u precies aan wat uw wensen zijn ten aanzien van enkelglas en u verstuurt het formulier. Daarna ontvangt u van diverse leveranciers in uw regio kwalitatief goed onderbouwde offertes omtrent uw aanvraag. Het maken van een goede keuze op basis van prijs en kwaliteit is dan een stuk eenvoudiger.

 

Heeft u een ander soort bedrijf nodig of een specifieke offerteaanvraag bekijk dan het bedrijven en klussen overzicht

 

Heeft u enkelglas nodig? Vraag hier om een passende offerte voor enkelglas.