U gaat een woning koping? Dan kunt u niet om de notaris heen. De notaris is namelijk bij onroerend goed transacties een meer dan belangrijke schakel. Hij of zij maakt niet alleen de akte op, maar controleert ook alle bescheiden zodat u zeker weet dat de koop geheel in overeenstemming is met de wetgeving op dit punt. Een probleemloze overdracht van uw woning begint namelijk bij een goed koopcontract. Het is een juridisch document, waarvoor speciale kennis nodig is. De notaris, waar u toch al naartoe moet voor de overdrachtsakte, beschikt over die kennis om u correct te adviseren en te begeleiden..   

 

Vaak wordt het koopcontract opgesteld door de makelaar of een andere adviseur die bij de koop betrokken is. Meestal omdat dit hoort bij de standaard dienstverlening. Het is niet verplicht. Heeft u zelf geen idee waar u op moet letten? Vraag de notaris dan om advies voor u het koopcontract tekent. Zo weet u zeker dat alles er in staat. Het beste kunt u het koopcontract door de notaris op laten stellen, zo weet u immers zeker dat het geheel juridisch correct is.

 

Juist omdat de tarieven van de notaris niet wettelijk zijn vastgelegd, kunnen de tarieven per notaris erg verschillen. Het is daarom zinvol om niet enkel prijzen te vergelijken maar ook geheel vrijblijvend offertes aan te vragen bij de verschillende notariskantoren in uw eigen regio.

 

Via 123offerte-aanvragen.nl heeft u de mogelijkheid om simpel en snel offertes aan te vragen voor de diensten van een notaris. Het enige wat u hoeft te doen is een simpel formulier invullen. Daar geeft u precies aan wat uw wensen en verwachtingen zijn ten aanzien van de notaris, de gewenste akte en u verstuurt het formulier. Daarna ontvangt u van diverse notariskantoren in uw regio kwalitatief goed onderbouwde offertes omtrent uw aanvraag. Het maken van een goede keuze op basis van prijs en kwaliteit is dan een stuk eenvoudiger. 

 

Heeft u een ander soort bedrijf nodig of een specifieke offerteaanvraag bekijk dan het bedrijven en klussen overzicht

U koopt een woning? Laat uw koopcontract controleren door de notaris of laat de notaris het koopcontract opstellen om verrassingen te voorkomen. Vraag vandaag nog uw offerte aan.