Indien u verwijdering van asbest overweegt, is een asbestinventarisatie rapport (SC-530) noodzakelijk. Verwijdering van asbesthoudende materialen mag pas plaats vinden op het moment dat er een deugdelijk asbestinventarisatie rapport aanwezig is. Dit rapport kan alleen door een specialist worden opgemaakt.De aanwezigheid van asbest in uw onroerend goed kan op verschillende manieren worden onderzocht. U kunt een risico-analyse van het aanwezige asbest laten maken, of ervoor kiezen om een globaal onderzoek uit te laten voeren. Bij de volledige sloop van onroerend goed zoals een oud bedrijfsgebouw is echter altijd een volledig asbestonderzoek verplicht.


Een asbestinventarisatie kan dan duidelijkheid verschaffen. En zelfs als asbestverdacht materiaal is aangetroffen, kan alleen onderzoek met een elektronenmicroscoop uitwijzen of het ook echt asbest is.


Via 123offerte-aanvragen.nl heeft u de mogelijkheid om simpel en snel offertes aan te vragen voor het laten opstellen van een asbestinventarisatie rapport (SC-530). Dit is vereist voor het laten verwijderen van bijvoorbeeld oude dakbedekkingsplaten die asbest bevatten. Hiervoor heeft u behalve een vergunning voor asbestverwijdering ook het eerder gemelde asbestinventarisatie rapport (SC-530) nodig die door de specialist kan worden opgemaakt.


Het is dus lonend om u eerst te verdiepen in de mogelijkheden en de kosten van asbestverwijdering en dit eventueel te combineren met het opstellen van het asbestinventarisatie rapport. Het enige wat u hoeft te doen is een simpel formulier invullen. Daar geeft u precies aan welke werkzaamheden u wilt laten verrichten door de specialist en u verstuurt het formulier. Daarna ontvangt u van diverse gespecialiseerde bedrijven passende aanbiedingen. Het maken van een goede keuze op basis van prijs en kwaliteit is dan een stuk eenvoudiger.


Asbestinventarisatierapport nodig? Vraag hier om offertes voor een passend voorstel.